keresés a weboldalon

Eljött a Virágos Magyarországért zsűrije Zalaegerszegre (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Eljött a Virágos Magyarországért zsűrije Zalaegerszegre (Videó)

2014 július 30 - szerda
Zalaegerszegen járt a Virágos Magyarországért verseny zsűrije. A mintegy 20 éves kezdeményezés Magyarország legnépszerűbb virágosítási és környezetszépítő mozgalma. A város több díjat kapott már az elmúlt években. A tavalyi és a jelenlegi fejlesztések miatt jó eséllyel indul az idei megmérettetésen is.

A zsűri tagjainak a polgármesteri hivatal és a Városgazdálkodási Kft. szakemberei tartottak tájékoztatót a zalaegerszegi fejlesztésekről. Ősszel mintegy 31 ezer kétnyári növényt, valamint 4200 rózsatövet ültettek a városban.

Horváth István, a Városgazdálkodási Kft. ügyvezető igazgatója azt mondta, ezeknek a növényeknek az a különlegessége, hogy magyar történelmi személyiségek, erdélyi városok nevét viselik.

Zalaegerszeg önkormányzata 2002 óta folyamatosan részt vesz a Virágos Magyarországért versenyben. A város már kapott ezüst diplomát, arany rózsa díjat és több különdíjat is.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere hozzátette, ez a sok kitűntetés az elismerése annak, hogy Zalaegerszegen sokat tesznek annak érdekében, hogy a zöld felület folyamatosan megújuljon.

A környezetszépítő verseny zsűrizési szempontjai az elmúlt évekhez képest idén teljesen megváltoztak.

Laczkó Mária, a GAMESZ vezetője elárulta, hogy a világ változásához próbálták a versenyt igazítani.

A zsűri a fenntartható fejlődés mellett a környezet-, a talaj-, a vízminőség- és a növények védelmét is figyelembe veszi. Fontos szempont még a civil közösségi kapcsolatok erősítése, valamint az oktatási-nevelési programok hatékonysága. Az, hogy idén Zalaegerszeg hogyan szerepel a versenyen, ősszel derül ki.

N.D./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: