keresés a weboldalon

A felrázott képzelőerő

Zalaegerszeg címer
Hírek

A felrázott képzelőerő

2014 október 13 - hétfő
Iskolánkban sok tanuló fantáziáját mozgatja meg a fotózás és az újságírás rejtelmeinek kutatása. Nem véletlen ez, hiszen kiváló tanáraink segítenek bennünket mindkét területen. Elég említenem Gedeon Tamás tanár úr megszállott fotó- és videó szeretetét, amivel sokunkat „megfertőzött”, vagy Konrád Bea néni újságírói körét, melynek magam is tagja vagyok.

Ebbe a sokarcú, izgalmas világba pillanthattunk bele városunk három ismert és elismert sajtó- és művészfotósa segítségével. Katona Tibor, Pezzetta Umberto és Seres Péter volt a vendégünk, hogy a „Felrázott képzelőerő” című talk show keretében meséljenek az indulásról, pályaválasztásukról, hivatásuk nehézségeiről és szépségeiről, valamint az évenként rendezett sajtófotó-kiállításról, ahol az ő műveikkel is találkozhatunk.

Amíg hallgattuk őket, az interaktív táblán képeiket is megcsodálhattuk. Különleges élményt adott, amint az alkotók néhány szót hozzá is fűztek a látottakhoz.

Társaimmal három csapatban még vetélkedhettünk is. Igyekeztünk kitalálni: vendégeink közül ki a kosárlabda rajongója; ki szeret kiadványokat szerkeszteni; kinek az ötlete nyomán született meg a sajtófotó-kiállítás; ki az irodalom szerelmese vagy éppen tehetséges rajzoló. A végeredmény holtverseny lett: A pillanat művészei és A szemek tükrében nevű csapatok nyertek, ám A fény költői sem szomorkodtak, hiszen sok élménnyel gazdagodtunk mindannyian.

Iskolánk igazgatója, Mátai Ferenc tanár úr elmondta: bár fényképezni nem szokott, mindig örül, ha iskolánkról jelenik meg fotó, cikk a médiában. Hozzáfűzte még: minden eszközzel támogatja a diákok fotós és újságírói tevékenységét.

Így van ezzel Jutka néni, Sabján Judit tanárnő is. Mindig segít, türelmesen kivárja, míg megszületnek írásaink, hogy aztán erre a felületre küldje, hogy Ti is olvashassátok! Jó szórakozást!

Supák Dominik Patrik 8.c
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola

Tartalom megosztása: