keresés a weboldalon

A rejtőzködő művész

Zalaegerszeg címer
Hírek

A rejtőzködő művész

2014 október 13 - hétfő
„Rejtőzködő művész” – ezzel a kifejezéssel jellemezték többször is iskolánk rajz szakos művésztanárát, Karner Lászlót. Mindez egy pénteki napon, szeptember 19-én hangzott el. A Városi Hangverseny és Kiállítóteremben ezen a napsütéses délutánon adtak egymásnak randevút a festészet szerelmesei, családtagok, barátok, kollégák, tanítványok, érdeklődők.

Az ünnepelt, a jubiláló művész Karner László 60. születésnapján nyílt meg eddigi munkásságának javát felvonultató kiállítása.

Hangulatos zeneszóval, énekkel vette kezdetét a megnyitó. Majd köszöntőt mondott Gyutai Csaba polgármester. Szavai nyomán jobban megismerhettük tanár úr alkotói oldalát, az általa művészként bejárt utat.

Dr.Kostyál László művészettörténész viszont már a szakértő szemével jellemezte a kiállított képeket, a különböző alkotói korszakokat. Beszélt a formák, színek jelentéséről és jelentőségéről, még a képek méretének eltérésére is felhívta figyelmünket.

A népes vendégsereg aztán a festményeket tanulmányozta, sokan gratuláltak Karner tanár úrnak. Magam meglehetősen elfogódottan nézegettem- korábban nem jártam még kiállítás megnyitóján. Barátom, Bőke Norman most is bőszen kattogtatta fotómasináját.

A Zsinagóga gyönyörű belső tere, délutáni fényei méltó keretet adtak a jubileumi alkalomnak.        

Örülök, hogy részese lehettem a művészet ünnepének. A diákok nevében jó egészséget, további alkotókedvet kívánok Laci bácsinak!

Lakatos Tamás 8.b
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola

Tartalom megosztása: