keresés a weboldalon

Diabétesz Konferencia másodszor Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Diabétesz Konferencia másodszor Zalaegerszegen (Videó)

2014 november 11 - kedd
November 14-e a diabétesz világnapja. Ehhez kapcsolódva rendeztek szakmai konferenciát az egészségügyi karon. Magyarországon minden tizenkettedik ember közül egy cukorbeteg, ezért a találkozó elsődleges célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a betegségre és annak szövődményeire.

A Diabétesz Konferenciát először tavaly szervezték meg a Pécsi Tudományegyetem Zalaegerszegi Képzési Központjának egészségbiztosítási szakirányon tanuló hallgatói. Szemerédi Viktória Tünde, akkor harmadéves tanulóként vett részt a szervezésben. A konferencián az egészségügyben dolgozó szakemberek és a betegek beszélhették meg a problémákat.

Balaicz Zoltán polgármester kiemelte, a város fontos feladatának tartja, hogy támogassa a helyi felsőoktatási intézmények hallgatóinak kezdeményezéseit, különösen, ha azok a zalaegerszegi tudományos élet fellendítését célozzák.

A rendezvényen azok a szakemberek és szervezetek mutatkoztak be, akik és amelyek a diabéteszben szenvedő betegek mindennapjait igyekeznek megkönnyíteni. Dr. Bagosi Zoltán, a Zala Megyei Kórház diabetológusa az új, innovatív kezelési és megelőzési módszerekről beszélt.

Az előadások mellett vércukorszint-mérés, ingyenes tanácsadás és ételkóstoló is várta az érdeklődőket.

K.K./N.G.

Tartalom megosztása: