keresés a weboldalon

Nyílt nap a Zalaegerszegi Műszaki Képzési és Kutatási Központban (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nyílt nap a Zalaegerszegi Műszaki Képzési és Kutatási Központban (Videó)

2015 január 16 - péntek
Attól lesz valaki igazi mérnök, ha csapatban tud dolgozni, s az egyszerűségre törekszik úgy, hogy közben az alapvető igényeket kielégíti. Ez is elhangzott a zalaegerszegi mechatronikai mérnöki képzés nyílt napján. Az érdeklődők hasznos információkat kaptak a szakról, a gyakorlati lehetőségekről, valamint a jelentkezés feltételeiről.

Folyamatosan érkeztek a diákok a Nyugat-magyarországi Egyetem zalaegerszegi Kutatási és Képzési Központjába. A regisztrációt követően dr. Lukács Attila, a központ vezetője köszöntötte a fiatalokat, majd bejelentette: a felvételi minimum követelmény várhatóan 280 pont lesz.

Az országban elsőként Zalaegerszegen, 2012-ben indítottak duális képzést a mechatronikai mérnöki szakon. Ebben a képzésben a hallgatók a 7 félév során annyi időt töltenek a partner vállalatoknál, mint amennyit a felsőoktatási intézményben. Mindezek mellett fizetést is kapnak a cégeknél.

Varga László bízik abban, hogy mechatronikai mérnökként könnyen talál majd állást.

A nyílt napon a képzés jelenlegi hallgatói is elmondták tapasztalataikat. Lukács Péter a duális képzés előnyeit emelte ki.

A nyugat-dunántúli régióban számos nagy cég keres jól felkészült mechatronikai mérnököket. Az oktatók azoknak a fiataloknak ajánlják a képzést, akik a műszaki világban szeretnének elhelyezkedni és piacképes diplomát akarnak.

N.D./I.G.

Tartalom megosztása: