keresés a weboldalon

Alapkőletétel – 100 új munkahely létesül Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Alapkőletétel – 100 új munkahely létesül Zalaegerszegen (Videó)

2015 január 28 - szerda
Új gyártóüzemet létesít Zalaegerszegen a nyomdaiparban tevékenykedő német Edelmann cég. A 4,5 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően 2016-ig 100 új munkahely létesül a városban. Az ünnepélyes alapkőletételen beszédet mondott Szijjártó Péter, külgazdasági- és külügyminiszter is.

Modern, 12 000 négyzetméteres üzem épül fel az északi ipari parkban. A fejlesztés azt bizonyítja, hogy az egykori Zalai Nyomda jó kézbe került, az Edelmann csoport megbízhatósága, korrektsége példaértékű – hangsúlyozta beszédében Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere.

Az üzem létrehozásával az Edelmann csoporton belül a második legnagyobb gyártóüzem jön létre. Mint Dierk Schröder, az Edelmenn Konszern ügyvezetője fogalmazott: a választás nem véletlenül esett Zalaegerszegre.

6000 német vállalat 300 ezer munkahelyet tart fenn Magyarországon. Hazánk legfontosabb külgazdasági partnere Németország. Ezt példázza a zalaegerszegi fejlesztés is – erről Szijjártó Péter, külgazdasági- és külügyminiszter beszélt.

Az alapkőletétel és az időkapszula elhelyezése után a cég vezetői, a miniszterrel és polgármesterrel közösen lapátot ragadtak. Ezzel a német szokással indították útjára az új beruházást.

M.Zs./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: