keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Ha ellopnák a betűket

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ha ellopnák a betűket

2015 április 10 - péntek
Pár éve eltűntek a betűk. Sok fontos adat semmisült meg így. A rendőrség egy vagy több hackerre gyanakodott, hogy ők tüntették el a karaktereket. Papírról ez hogyan sikerült? Arra nem találtak magyarázatot, se vegyi anyagok nyomát. Amint próbáltak írni, az egyszerűen eltűnt, hőkamerán keresztül se lehetett látni semmi különöset.

Másnapra az emberek is elfelejtették a betűket, azt is, hogyan kell írni (mivel a fejükből is kilopták a betűket), ezért nem is foglalkozott vele senki. Megszűnt az írásban történő adatátvitel, az emberek kommunikációja beszűkült. Így sokan a munkahelyüket is elvesztették.

Várható lehet, hogy a következő generáció fejletlenebb lesz, a munkanélküliség miatt az emberek elszegényednek. Az élettartam is csökkenhet, mivel az orvostudományban lévő betűk is eltűntek. A távoli rokonokkal, barátokkal való kapcsolattartás lehetetlenné válik.

Harmadnap a számok is eltűntek. Sokaknak nem maradt pénzük élelemre, az állattenyésztők is hátrányba kerültek. Az emberek lázongtak.

Az Unió és az Egyesült Államok hadseregeit meg kellett erősíteni, hogy visszaszorítsák a tüntetőket. Továbbá okos embereket bíztak meg: keressenek régi vagy találjanak fel új távkommunikációs eszközt (betűk és számok nélkül).

Egy ideig újra divatba jött a tűz és a füstjel használata, a személyes üzenetküldés küldöncökkel. A járműveken nem
volt már azonosítószám, így azokat kénye-kedvére vitte, ki meglátta. Mi lesz itt?

Hol vagyok? Ó, elaludtam! Pedig vár még rám egy fogalmazás megírása a betűk eltűnéséről…Álljunk neki!

Bujtor Anikó 6.b
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola

Tartalom megosztása: