keresés a weboldalon

Bad Blumau is meghódítva!

Zalaegerszeg címer
Hírek

Bad Blumau is meghódítva!

2015 május 20 - szerda
Május elsején már 15. alkalommal rendezték meg az osztrák Bad Blumauban a futófesztivált. Szüleimmel harmadik éve látogatjuk a versenyt.

A festőien szép fürdővárosban a nevezés már bemelegítés is egyben, ugyanis egy hatalmas dombtetőre épült közösségi házban kapjuk a rajtszámot és a chipet. A domb tetejéről gyönyörű kilátás nyílik a városkára és a híres fürdőkomplexumra.

A versenyen több távon és különböző korcsoportokban lehet indulni. Én ezúttal nem saját, gyerek korcsoportomban (2002-2003) futottam, hanem az U16-ba (2000-2001), a fiataloknak a futamára (Jugendlauf) neveztem. A táv itt 5 kilométer.

Tíz órakor gyülekeztünk a rajtvonalnál, sokan indultunk. Eldördült a startpisztoly, rajta! Mindent beleadtam, éreztem is: elég jól futok.

Célba éréskor láttam meg: 21.27 perc alatt sikerült teljesítenem a távot, a tavalyi időmet majdnem egy perccel megjavítva!

Nagyon örültem, mikor az eredménylistán az első helyen szerepelt a nevem. Több neves osztrák és magyar futóklub versenyzője mögöttem ért be.

A díjkiosztáson már ismerősként üdvözöltek a rendezők, és baráti üdvözléssel köszöntöttek. Jó érzés volt!
Mindenkinek ajánlom ezt a jó kis versenyt, én jövőre is jövök!

Molnár Jázmin 5.a
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola

Tartalom megosztása: