keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Csató Sándor lett a ZTE FC vezetőedzője

Zalaegerszeg címer
Hírek

Csató Sándor lett a ZTE FC vezetőedzője

2016 június 17 - péntek
A 2015/2016-os szezonban a harmadik helyen végzett a ZTE FC az NB II-es labdarúgó bajnokságban. Ágoston Zoltán a klub ügyvezető igazgatója már a stratégiai tervekről tájékoztatott.

A klubvezető kiemelte, hogy a hátteret jelentő három legfőbb stratégiai partnerük Végh Gábor tulajdonos, Balaicz Zoltán polgármester és a versenyrendszer gazdája, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ), egyaránt megadták a következő évre szükséges szerepvállalásuk körvonalait, ami egyben azt jelenti, hogy az előző szezonhoz hasonló mértékű támogatást élvezhet a kék-fehér együttes.

– A terveinket és a csapatunk formálását nagyban befolyásolja az MLSZ versenyrendszerének az éves szabályzata, ezen belül pedig a fiatalkorú játékosokra vonatkozó rész. Két 1996.01.01 után született „fiatal” játékosnak „kötelező” állandóan a pályán lennie a csapatban – mondta Ágoston Zoltán.

A vezetőedző kérdésében a hét elején hozott döntést a klub vezetése. Több napos egyeztetés és több lehetséges megoldás mérlegelése után döntést hozott a csapat sportszakmai vezetése és edzői stábjának összetételéről. A 2016/17-es szezonban csapatunk vezető edzője Csató Sándor lesz. Az edző munkáját másodedzőként Szabó II Zsolt és Bozsik József, kapusedzőként Vlaszák Géza, erőnléti edzőként Gáspár László segíti majd. A ZTE FC tervezett 20-22 fős kerete 6-8 fiatal játékosból és 15 felnőtt labdarúgóból tevődik össze. Keretük felnőtt korú játékosai pedig adottak a folytatásra, mert 14 játékosunknak élő szerződése van klubbal. Az első távozók is megvannak. Közülük az egyik Simonfalvi Gábor, aki a csapatkapitányi posztot is birtokolta. Koller Krisztiánnak lejárt a szerződése, míg Gyagya Attila és Horváth Roland jövőjéről szintén egyeztetnek a vezetők. Wittrédi Dáviddal a folytatásról tárgyalnak. Természetesen, amennyiben indokolt lesz valamely pozícióban és megfelelő kvalitású játékost találnak, ott tovább erősítik a csapatot. A szezont befejező szakmai stáb hat hétre kapott megbízást és mivel a fiúk magasra tették a mércét ifj. Mihalecz István vezetésével, természetesen a folytatást is ezzel az összetételű stábbal tervezték, de a két beugró,a vezetőedző és segítője Molnár Balázs az induláskor is jelezték, hogy a folytatásban szeretnék az utánpótlásban megkezdett munkájukat folytatni, amit a klub tiszteletben tartott és elfogadott. A klubvezető hangsúlyozta legfőbb elkötelezettségük erre az évre, hogy minőségi, alázatos, következetes szakmai és edzés munkával váljanak erősebb csapattá, mely versenyben lehet a feljutó helyek egyikéért. Nagy feladata idén a szakmai stábnak, hogy a felnőtt és fiatal labdarúgókból szimbiózist alkotó csapatot gyúrjon. Ez annak a tükrében is nehéz feladat, hogy a 2016/2017-es kiírásban az első osztályból kieső Puskás Akadémia és a harmadik fonalból feljutó Békéscsaba is komoly erőt képvisel majd a 20 csapatos bajnokságban. A ZTE FC június végén kezdi meg a felkészülést a július 29-én induló NB II-es bajnokságra

-i-

 

 

Tartalom megosztása: