keresés a weboldalon

Aláírták (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Aláírták (Videó)

2017 június 20 - kedd
Aláírták 46 tag részvételével hétfőn az 5G Koalíció alapító nyilatkozatát Budapesten, a Magyarság Házában. A kormányzat, a piac szereplőinek, valamint az egyetemek összefogásának célja az ötödik generációs vezeték nélküli hálózat kiépítése Magyarországon. A tesztkörnyezet helyszíne Zalaegerszeg.

Terepasztalon szemléltették a közeljövő közlekedését. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem modelljei egymással kommunikáltak. Ez egyik lehetősége az 5G hatékony felhasználásának.

A szakmai találkozón Balaicz Zoltán polgármester kiemelte:. a már épülő tesztpálya, az R76-os út és az infokommunikációs hálózat a térség gazdasági fellendülését eredményezi.

A szakma képviselői a legmodernebb, vezetéknélküli kommunikáció társadalomban és gazdaságban betöltött szerepét mutatták be. Rövid időn belül szoftverfejlesztésekre, célirányos egyetemi képzésekre, azaz innovációs kitörési lehetőségekre számítanak – tájékoztatott Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Program miniszterelnöki biztosa.

Az előadások után újra asztalhoz ültek a cégek és szervezetek képviselői, hogy kézjegyükkel ellássák az alapító okiratot. A digitális aláírásokat a kivetítőn is látni lehetett. A résztvevők ezzel elkötelezték magukat, hogy Magyarországot az 5G fejlesztések európai központjává tegyék. A koalíció első plenáris ülését június 30-án tartja.

M.E./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: