Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Támogatják (Videó)

• Publikálva: 2017.09.14. 16:29

Újabb három zalaegerszegi beruházás kapott zöld utat. Megjelent a Magyar Közlönyben az uszodaépítést, a logisztikai központ és konténerterminált, valamint a közösségi közlekedés fejlesztését célzó kormányhatározat.

Támogatják

2015. április 14-én stratégiai megállapodást kötött Orbán Viktor miniszterelnök és Balaicz Zoltán polgármester. Ez a dokumentum tartalmazta az intermodális közösségi közlekedési csomópont és a 10 sávos tanuszoda tervezetét is. A két beruházás mellett a logisztikai központ és konténerterminál előkészítését szintén támogatja a kormány – tájékoztatott Balaicz Zoltán polgármester.

Az új uszoda és tanuszoda megépítésére 5,5 milliárd forintos központi költségvetési támogatást nyert Zalaegerszeg. A beruházás több ütemben zajlik majd, a befejezést 2019-re valószínűsítik – mondta Bánhegyi Péter, az Egerszegi Sport és Turizmus Kft. ügyvezetője.

A Zalaszentivánnal közös konténerterminál előkészítésére 300 millió, míg a közlekedési csomópont tervezésére 845 millió forintot irányoz elő a kormányhatározat.

Gy.A./T.S.