keresés a weboldalon

4,3 milliárdból épül új vízbázis a térségben (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

4,3 milliárdból épül új vízbázis a térségben (Videó)

2014 január 09 - csütörtök
Még az idén teljesen új vízellátó hálózat épül ki Zalaegerszegtől nyugatra annak a projektnek a keretében, amely ma indult el hivatalosan. A 13 tagú Zalakeop társulást Zalaegerszeg vezeti, a beruházás négymilliárd háromszázhuszonnégy millió forintból valósul meg. Ezzel az érintett településeken és Zalaegerszeg nyugati városrészében biztosítani lehet az időközben szigorodott uniós vízminőségi elvárásokat.

A kezdeményezés már 2010 májusában megszületett és létrejött a Zalakeop Ivóvízminőség Javító Társulás, amely első körben elkészítette a beruházáshoz szükséges dokumentációt, beszerezte az engedélyeket.

Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere elmondta:

Ezért a társulás egy teljesen új vízbázis létrehozását határozta el, amely kiszolgálja az érintett falvakat és Zalaegerszeg nyugati részét, de szükség esetén tartalékként szolgál az egész megyeszékhely számára.

Nagy András, a Zalavíz Zrt. vezérigazgatója úgy fogalmazott, hogy új kutakkal, új tározókkal és vezetékekkel egy komplett, új vízellátó rendszer valósul meg.

A teljes fejlesztés több mint 4,3 milliárd forintba kerül. A hatalmas összegnek az önrésze is nagy terhet rótt volna az érintett önkormányzatokra, de mint Vigh László országgyűlési képviselő mondta, erre is sikerült megoldást találni.

A kivitelezés jogát a Szabadics Zrt. nyerte el, amely Kovács Tamás vezérigazgató bejelentése szerint egy plusz felajánlást is tett pályázatában.

A kivitelezést már tavasszal megkezdik, hogy az év végéig befejezhessék a munkálatokat. A tervek szerint egy év múlva megkezdődhet az új vízellátó rendszer próbaüzeme.

N.Zs./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: