keresés a weboldalon

Felsőoktatási fórum az Art Moziban (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Felsőoktatási fórum az Art Moziban (Videó)

2014 január 29 - szerda
A felsőoktatási felvételi eljárásról és a zalaegerszegi intézmények által kínált lehetőségekről tájékozódhattak a középiskolás diákok. A fórumon szó esett, többek között, a pontrendszerről illetve a helyi ösztöndíj-lehetőségekről is. Az önkormányzat, az egyetemektől függetlenül is biztosít ösztöndíjat a helyi fiatalok számára.

Gyutai Csaba polgármester nyitotta meg a felsőoktatási fórumot.

Az érettségi előtt álló fiatalok megismerkedhettek a három zalaegerszegi felsőoktatási intézménnyel.

– Ezen a felsőoktatási fórumon a fiatalok egyrészt megismerhetik, hogy a felsőoktatási felvételi szabályzatok alapján milyen eséllyel és hol tudnak továbbtanulni, hogyan kell a pontszámokat figyelembe venniük. Milyen időpontokat és határidőket kell mindenképpen figyelniük, hogy ne legyen gond a bejutásukkal. Másrészt pedig a hazai pálya előnyeit is biztosítani kell. Éppen ezért az önkormányzat a felsőoktatási fórumra csak és kizárólag a zalaegerszegi felsőoktatási intézményeket hívta meg – mondta Balaicz Zoltán alpolgármester.

A fiatalok számára az is fontos szempont, hogy a helyi egyetemek szórakozási lehetőséget is kínálnak.

Bogár Adrienn a BGF Zalaegerszegi Karának HÖK tagja a hallgatói életről tartott előadást a fórumon.

– Például a gólyatáborról, a gólyabálról, továbbá a farsangi bálról és a fontosabb rendezvényeinkről, mint például a főiskolás fesztiválról szeretnék a diákoknak beszélni, és remélem meg tudom őket győzni, hogy miért maradjanak Zalaegerszegen, illetve miért válasszák a Budapesti Gazdasági Főiskolát.

Az érdeklődők tájékozódhattak az ösztöndíj-lehetőségekről, így például a „Befektetés a jövőbe” városi felsőoktatási ösztöndíjról, amely 3 elemből áll.

– Azért jöttem ide el, mert kíváncsi vagyok, hogy milyen lehetőségek vannak itt Zalaegerszegen a továbbtanulás terén – árulta el Fehér Milán, a Ganz-iskola tanulója.

Montag Inez a Páterdombi Szakképző Iskola tanulója az értékes információk miatt érkezett a fórumra.

– Azért jöttem el erre a rendezvényre, mert szeretnék gazdasági szakon továbbtanulni és remélem, hogy kapok még érdekes információkat erről.

A fiatalok február 15-ig jelentkezhetnek a felsőoktatási intézményekbe, a felvi.hu oldalról letölthető elektronikus dokumentum segítségével.

V.D./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: