keresés a weboldalon

Ünnepséggel köszöntötték a Gála Társastáncklub bajnokait (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ünnepséggel köszöntötték a Gála Társastáncklub bajnokait (Videó)

2014 március 28 - péntek
A magyar bajnokságon remeklő Gála Társastáncklub hat bajnoki címmel tért haza Szombathelyről. A város vezetősége is köszöntötte a fiatalokat.

A klub táncosai hat kategóriában indultak és mindegyikben győztek. Az „A” csapat immár negyedik alkalommal szerezte meg a bajnoki címet a legmagasabb kategóriában. Kuzma Péter, a Gála Társastáncklub Egyesület elnöke elmondta, idén az öröm még nagyobb volt, hiszen a legnagyobb rivális otthonában tudtak nyerni.

Az egyesület csapatai mellett egyéni bajnokot is avattak a hétvégén a kűr magyar bajnokságon. A Rituper Dorina és Battancs Márton páros „Az élet mozaik” című programjával nyerte meg a versenyt, így ők képviselhetik hazánkat Pekingben a világbajnokságon.

Zalaegerszeg vezetőségétől a város nagy emléklapját kapta meg a klub, emellett pedig százezer forinttal támogatják az egyesület további munkáját. Gyutai Csaba polgármester szerint Zalaegerszeg egyre inkább az ország társastánc fővárosává válik, és ez a gálások érdeme.

A táncosok a magyar bajnokság után sem pihenhetnek, hiszen a bajnok egyéni páros mellett, a klub „A” csapata képviselheti Magyarországot az Európa- és a világbajnokságon.

K.K./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: