keresés a weboldalon

Tízpróba verseny nyugdíjasoknak (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Tízpróba verseny nyugdíjasoknak (Videó)

2014 május 13 - kedd
Először szerveztek Zalaegerszegen tízpróba versenyt nyugdíjasoknak. Idén a város is csatlakozott „Az életet az éveknek” elnevezésű országos programhoz. A felmenő rendszerű vetélkedőt az Apáczai ÁMK területén tartották. A rendezvényen mintegy 50 nyugdíjas vett részt.

A vetélkedő egy közös bemelegítéssel kezdődött, majd a csapatok tagjai felsorakoztak a versenyfeladatokhoz. Siklósi Vilmosné, az Egészség Egyesület elnöke azt mondta, 10 olyan pályát találtak ki, amelyek az országos programba is illeszkednek.

Az idősek körforgás szerűen, különböző ügyességi feladatokat teljesítettek. Többek között kosár, illetve kapuba dobás, szlalomozás, darts, petanque és egy úgynevezett labdacsapda is szerepelt a játékok között.

Gyutai Csaba polgármester hozzátette, hogy fontos az ilyen rendezvényeket támogatni és reméli, hogy nem egyszeri, hanem többszöri alkalom lesz.

A versenyre 9 csapat nevezett. Érkeztek az Egészség Egyesülettől, a Matáv-, a Nefelejcs, – a Botfai, – és a Kertvárosi Nyugdíjas Klubtól is.

Jandovics Jenőné, a Kertvárosi Nyugdíjas Klub tagja szerint fontos a mozgás az idős korban. Ők 3 csapatot neveztek.

A vetélkedő végén a szervezők minden csapatot díjaztak. Az első helyezettek pedig tovább jutottak az országos döntőbe.

N.D./P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: