keresés a weboldalon

Táblaképeket avattak az Ady iskolában (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Táblaképeket avattak az Ady iskolában (Videó)

2014 május 30 - péntek
Öt új szecessziós portré díszíti az Ady Endre iskola falait. Az intézményben már évek óta hagyomány a virág és inda mintáiról ismert dekoratív stílusú pannók készítése. A tanulók ezúttal saját arcképüket festették meg.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az Ady iskolát díszítő legújabb festményeket. Öt pannó, öt karakter. A diákok Alfonz Mucha ismert alkotásait formálták saját képükre.

A fiatalok egy hónap alatt készítették el portréikat. A tanórák mellett sokszor szabadidejükben is a képeken dolgoztak. Segítségükre volt Tánczos György művésztanár, aki végigkísérte az alkotófolyamatot.

Az iskola névadójának, Ady Endrének művészetét is a szecessziós stílus és a szimbolizmus jellemezte. Az iskolában többek között ezért is hívják fel a fiatalok figyelmét a 19. század végén virágzó irányzatra. Balaicz Zoltán alpolgármester elmondta: a város büszke lehet a művészetoktatási intézményre.

Az új pannók mellett az iskola másik három helyszínén is kiállítottak már hasonló munkákat. Ezeket az intézmény korábban végzett diákjai készítették. Közülük többen művészeti pályán érnek el sikereket.

DZsu/P.B.

Tartalom megosztása: