keresés a weboldalon

GébArt kiállítás (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

GébArt kiállítás (Videó)

2014 június 20 - péntek
A GébArt Zalaegerszegi Nemzetközi Művésztelep négy éves munkájából nyílt kiállítás a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. Az elmúlt négy évben Indiából, Dél-Koreából, Mexikóból, Iránból és Erdélyből is érkeztek alkotók a művésztelepre.

A GébArt Zalaegerszegi Nemzetközi Művésztelep egyrészt találkozási fórumot próbál teremteni a külföldi és a hazai művészek számára, másrészt pedig egy kortárs művészeti gyűjteményt kíván létrehozni.

Gyutai Csaba polgármester köszöntőjében elmondta, hogy az elmúlt négy évben a festészeté volt a főszerep.

Kopasz Tamás művészeti vezető szerint a művésztáborban résztvevő alkotók a vizualitás szintjén értették meg egymást, ez a hasonló színhasználatban és a hasonló kompozíciós elvekben mutatkozik meg leginkább.

Az alkotótábor csapatát minden évben két helyi művész erősíti. Tóth Norbert képzőművész tavaly volt először részese a GébArt közösségének, akkor a hagyomány volt a központi téma.

Az idén augusztus 4-én kezdődő táborba többek között Koreából és Erdélyből érkeznek művészek. Tóth Norbert tavalyi kiemelkedő munkája miatt idén is részese lehet a művésztelep mindennapjainak.

V.D./T.S.

Tartalom megosztása: