keresés a weboldalon

Tíz éve szentelték fel a kertvárosi templomot (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Tíz éve szentelték fel a kertvárosi templomot (Videó)

2014 december 02 - kedd
Ünnepi szentmisét tartott a Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébánia, a kertvárosi templom felszentelésének 10. évfordulója alkalmából. A közös imádkozás mellett hálát adtak Jézus Krisztusnak, és köszöntet mondtak mindazoknak, akiknek a segítségével megépült a templom, és mai napig részesei a hitközség tevékenységeinek.

Az ifjúsági közösség tagjai a fiatalság nevében köszöntötték Veres András megyéspüspököt, és elmondták, hogy milyen élményekkel gazdagodtak az elmúlt években.

Veres András megyéspüspök azt mondta, minden közösség lételeme az, ha együtt tud lenni, és együtt tud ünnepelni.

A megyéspüspök úgy fogalmazott, ezek a közös ünnepek segítik a hitben való és az egyházhoz való tartozás erősödését.

Kürnyek Róbert kertvárosi plébános azt mondta, hogy a 10 év minden pillanatát nehéz lenne felidézni Stróber László esperes-plébános nélkül, hiszen ő volt az, aki nélkül a templom nem épült volna meg.

Kürnyek Róbert azt mondta, hogy nincs ünneplés meglepetés nélkül. A jubileum alkalmából minden hívő emlékképet kapott, amely a templomot ábrázolja. Elkészült a plébánia első falinaptárja is, amely az elmúlt másfél év eseményeit tartalmazza, valamint az első évkönyv is, amelyben a plébánia közösségei is bemutatkoznak. Ezekből is kapott mindenki.

N.D./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: