keresés a weboldalon

Átadták a jótékonysági nap bevételét (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Átadták a jótékonysági nap bevételét (Videó)

2014 december 17 - szerda
Rekord dőlt az idén az AquaCity augusztusi jótékonysági napján. Minden eddigit felülmúló összeg, mintegy 4 millió 800 ezer forint gyűlt össze a kedvezményes belépőkből, a különböző cégek, vállalatok előzetes felajánlásából és a főzőcsapatok becsületkasszáiból. A bevételt most a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány kapta.

Az AquaCity és a zalaegerszegi önkormányzat közösen 2002 óta rendez jótékonysági rendezvényeket. Minden évben olyan adománygyűjtést szerveznek, amellyel próbálják egy kicsit az embereket a jóra ösztönözni. Így volt ez idén is. A nagy meleg és a nemes cél sokakat csalogatott ki a csúszdaparkba. A jótékonysági napon mintegy négyezer látogatója volt a fürdőnek.

Balaicz Zoltán polgármester örül annak, hogy sokan tartották fontosnak az alapítvány támogatását.

A cégek, vállalkozások felajánlása mintegy 1 millió 800 ezer forint volt, a főzőcsapatok becsületkasszáiból közel 850 ezer forint gyűlt össze, a belépőjegyekből pedig 2 millió 140 ezer forint folyt be. Így jött össze a több mint 4 millió 800 ezer forint.

Dóra János, a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány elnöke kiemelte: az osztályon dolgozó orvosok, dolgozók munkájának köszönhető ez az adomány.

A Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány tevékenysége széleskörű. Számos rendezvényen képviseltették magukat, hogy az emberek megismerjék munkájukat. Az alapítvány gyermek-rehabilitációval is foglalkozik. Terveink között szerepel, hogy a gyermekintenzív osztályon lévő súlyos betegségben szenvedő apróságok anyukáinak pihenőhelyiséget tudjunk biztosítani – hangsúlyozta dr. Gárdos László, a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány elnökségi tagja.

Az alapítvány két olyan apartman kialakítását tervezi a kórház területén, amelyben a rehabilitációra érkezett gyermekek szüleikkel együtt családias környezetben tölthetik el napjaikat a kezelések során, ezzel is elősegítve gyorsabb gyógyulásukat, felépülésüket.

N.D./N.G.

Tartalom megosztása: