keresés a weboldalon

Köszönet – Rendőrök elismerése (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Köszönet – Rendőrök elismerése (Videó)

2015 január 23 - péntek
Sorozatbetörőket fogtak a zalaegerszegi rendőrök a Platán-soron az elmúlt héten. A sikeres felderítés következtében egy 8 fős bűnbandát füleltek le az egyenruhások. Az akcióban résztvevők munkáját pénteken Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere köszönte meg.

A Platán-soron fogták el az egyenruhások azokat a betörőket, akik két bűncselekményt követtek el január 14-én. Az akció során a rablók autójukkal a rend őreire támadtak, egyiküket fához próbálták szorítani, kollégáját pedig elsodorták. A társát védő rendőr hat lövést adott le a menekülő járműre. A gyanúsítottak ennek ellenére mégis elhagyták a helyszínt, nem sokkal később viszont letartóztatták őket. Mellettük még 5 embert, mindnyájukat sorozatbetörésekkel gyanúsítanak. Az eredményes zalai elfogásban több mint 15 rendőr vett részt. Most az ő munkájukat köszönte meg Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere.

Az önkormányzat és a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság között évek óta kiváló a kapcsolat – hangsúlyozta Dr. Farkas Tibor zalaegerszegi rendőrkapitány.

Kovács Zoltán és Marai Péter, ők azok a rendőrök, akik nélkül ez a felderítés nem sikerülhetett volna, mivel ők tartóztatták le az első gyanúsítottat még az akciót megelőző este. Nekik táblagépeket ajándékozott a város vezetése, ezzel fejezve ki elismerését.

Kovács Zoltán körzeti megbízottnak az ajándéknál sokkal többet jelent az erkölcsi elismerés.

Zalaegerszeg önkormányzata egyébként az akcióban résztvevő valamennyi egyenruhást megjutalmazta, családjukkal együtt egy napot tölthetnek el ingyen, teljes ellátással az AquaCityben.

M.Zs./P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: