Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Az idősek tiszteletére (Videó)

• Publikálva: 2017.06.28. 15:05

Idén is egyhónapos rendezvénysorozattal készül Zalaegerszeg az Idősek világnapjához kapcsolódva. A programokkal a szervezők igyekeznek tartalmas kikapcsolódást kínálni a szépkorúaknak. A részletekről szerdán tájékoztatták a sajtó képviselőit.

Az idősek tiszteletére

Zalaegerszeg önkormányzata 2010-ben hozta létre az Idősügyi Albizottságot és a Zalaegerszegi Idősügyi Tanácsot annak érdekében, hogy felhívja a társadalom figyelmét erre a korosztályra – emlékeztetett Balaicz Zoltán polgármester.

A rendezvénysorozat októberben többek között vetélkedővel, kulturális-, és sport- programokkal várja az érintetteket. A szervezők Zalaegerszeg és lakói témakörben képzőművészeti, illetve irodalmi pályázatot is hirdetnek az idősek számára. Ezekre augusztus 30-áig lehet jelentkezni. Keresik továbbá a legjobb mamit, illetve papit. Erre a fiatalabb generáció jelölheti nagyszüleit – tájékoztatott dr. Kocsis Gyula, a Nyugdíjasklubok és Idősek „Életet az éveknek” Országos Szövetség Zala Megyei Szervezetének megyei elnöke.

Idén is megrendezik a gyaloglás világnapja alkalmából a Boda László emléktúrát, a tavaly elhunyt megyei idősügyi tanács elnökének tiszteletére. A séta október 6-án 10 órakor a Polgármesteri Hivatal elől indul.

V.D./T.S.