keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Bővül az inkubátorház (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Bővül az inkubátorház (Videó)

2019 augusztus 08 - csütörtök
Elkezdődtek az inkubátorház harmadik ütemének munkálatai. A meglévő több, mint 6000 négyzetméteres területhez, mintegy 1600 -on új üzemcsarnok épül. Itt jelenleg a földmunkák zajlanak.

Eddig az inkubátorház 2 üteme készült el. Az elsőt 2010-ben, míg a másodikat 2013-ban adták át. A beruházást uniós forrásból finanszírozták. Az új, „F” épület költségeihez az önkormányzat is hozzájárult.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

Az ipari park kihasználtsága szinte száz százalékos. Az új csarnokba egy immár 60 főt foglalkoztató vállalat költözik. Ezzel lehetőséget biztosítva a kis- és mikrovállalkozások számára a meglévő létesítményekben.

Oláh Gábor, ügyvezető igazgató, Városfejlesztő Zrt.:

Zalaegerszegen jelentősen csökkent a munkanélküliek száma, ezt a tendenciát szeretnék folytatni – tájékoztatott Vigh László. Az országgyűlési képviselő rámutatott: a megyeszékhely technológiai fejlődése megköveteli a bővítést.

Vigh László, országgyűlési képviselő, miniszteri biztos:

A fejlesztés eredményeként az inkubátorház komplex szolgáltatást biztosít majd a nagy helyigényű, termelői tevékenységet folytató vállalkozásoknak, valamint a kisebb cégeknek egyaránt. A 320 millió forintos korszerűsítés év végére készül el.

Gy.A./K.M.

Fotó: FOTO ZALAEGERSZEG

Tartalom megosztása: