Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Figyelemfelhívás (Videó)

Figyelemfelhívás Sajtóbejárást tartottak a Hock János-, és a Bíbor utcai csomópontban. Az ott lévő gyalogátkelőhelyet sokszor figyelmen kívül hagyják az autósok. A közlekedők épségének érdekében – az eddigiek mellett – újabb balesetmegelőző intézkedéseket vezetnek be.

2018.05.25. 17:53

Átadták (Videó)

Átadták Kertibútorokat kapott a Liszt-iskola. A tavaly nyári vihar által Zalaegerszegen kidöntött fák új életre keltek az intézmény udvarán. Mostantól öt darab, paddal kombinált asztal várja a gyerekeket.

2018.05.25. 17:46

Fókuszban a logisztika (Videó)

Fókuszban a logisztika Logisztikai szakmai nappal folytatódott a második Mobil járműipari szakkiállítás és konferencia Zalaegerszegen. A rendezvényen elhangzott: földrajzi fekvésének köszönhetően a zalai megyeszékhelynek kiemelt szerepe lesz az adriai nemzetközi kikötők és a nyugat-európai szállítmányozási útvonalak elérésében.

2018.05.25. 17:39

Virágos Zalaegerszegért 2018.

Tegyünk együtt virágos városunkért! Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Városgazdálkodási Kft. ez évben is meghirdeti a „Virágos Zalaegerszegért!” környezet szépítő pályázatot, melyre 2018. június 30-ig lehet jelentkezni. A környezetszépítő verseny sokkal többről szól, mint egyszerű virágosításról. A pályázó vállalja, hogy közvetlen környezetét egész évben, rendben tartja, ezzel nagymértékben hozzájárul Zalaegerszeg város esztétikusabb látképéhez. A helyi verseny szorosan kapcsolódik az országos „Virágos Magyarországért” mozgalomhoz, melyben az elmúlt évek sikerén felbuzdulva – tavaly is eredményesen szerepelt városunk. Természetesen Zalaegerszeg idén is versenybe száll, hogy kivívja a verseny bíráinak elismerését. A szervezők bíznak abban, hogy a Virágos Zalaegerszegért felhívásra, ebben az évben is számos családi ház, társasház, kereskedelmi egység és oktatási-nevelési intézmény nyújtja be pályázatát.

2018.05.24. 15:44

Virágos város (Videó)

Virágos város Meghirdette idén is a „Virágos Zalaegerszegért!” nevű környezetszépítő pályázatát a Városgazdálkodási Kft. és Zalaegerszeg önkormányzata. Ez szorosan kapcsolódik az országos „Virágos Magyarországért” mozgalomhoz, melyen - 2015 után - tavaly is eredményesen szerepelt a megyeszékhely.

2018.05.24. 15:04

Bemutatkozik a jövő (Videó)

Bemutatkozik a jövő Második alkalommal rendeznek járműipari és logisztikai konferenciát Zalaegerszegen, a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban. A kétnapos esemény - ahol a legújabb elektrotechnikai fejlesztéseket mutatják be - mindenki számára ingyenes.

2018.05.24. 15:02

Fejlesztenek (Videó)

Fejlesztenek Másfél milliárd forintos állami támogatást kapott Zalaegerszeg Önkormányzata. Az ebből finanszírozott infrastrukturális fejlesztéseket három csoportra osztották. A 29 helyszínt érintő beruházás egyike a Berzsenyi utcai kerékpárút és járda második ütemének elkészítése.

2018.05.23. 15:16

Balaicz Zoltán volt az Egerszegi Esték vendége (Videó)

Balaicz Zoltán volt az Egerszegi Esték vendége Zalaegerszeg önkormányzatának pénzügyi helyzete továbbra is stabil. Ezt valamennyi képviselő elismerte a múlt hét csütörtöki közgyűlésen. A zárszámadásról is beszélgetett Frauenhoffer Márta kedd este Balaicz Zoltán polgármesterrel az Egerszegi Estékben. Szó volt emellett új beruházásokról, személyi kérdésekről, az önkormányzati cégek beszámolóiról, rendeletmódosításról, valamint a város közbiztonságáról.

2018.05.22. 20:18

Porondon a jövő (Videó)

Porondon a jövő Második alkalommal tartanak járműipari és logisztikai konferenciát Zalaegerszegen. A kétnapos, ingyenes rendezvény idén is színvonalas programokkal várja a látogatókat május 24-én és 25-én a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban.

2018.05.18. 17:53

Döntöttek (Videó)

Döntöttek Közel negyven napirendi pontot tárgyalt csütörtöki ülésén a város közgyűlése. A képviselők egyebek mellett személyi kinevezésekről és újabb fejlesztések engedélyezéséről döntöttek. Emellett meghallgatták a megyei rendőrfőkapitány Zalaegerszeget érintő beszámolóját is.

2018.05.18. 17:50

Köszöntötték (Videó)

Köszöntötték A 95 éves Hájas Lászlót családja jelenlétében csütörtökön köszöntötte Zalaegerszeg polgármestere. Az önkormányzat - hagyományaihoz híven - ily módon emlékezik meg azokról a nyugdíjasokról, akik tisztes kort élnek meg.

2018.05.18. 17:46

Átadták az Andráshidai Idősek Klubját (Videó)

Átadták az Andráshidai Idősek Klubját Végéhez közeledik a szociális alapszolgáltatások fejlesztése Zalaegerszegen. A beruházássorozat részeként újabb idősklubot adtak át, ezúttal az andráshidai városrészben.

2018.05.16. 15:49

Múltat idéztek (Videó)

Múltat idéztek Tudományos emlékülést tartottak a szabadságharc zalai hőseiről a megyeszékhelyen. A meghívott történészek 10 egykori honvéd törzstiszt életútjáról tartottak előadást.

2018.05.16. 13:48