keresés a weboldalon

Választási tudnivalók

Zalaegerszeg címer
Hírek

Választási tudnivalók

2024 április 26 - péntek

Befejezte az értesítők postázását a június 9-ei voksolásra a Nemzeti Választási Iroda. Mintegy 7,8 millió – 18. életévét betöltött – állampolgár kapta kézhez a küldeményt. Akihez nem érkezett meg a hivatalos levél, a Helyi Választási Iroda vezetőjénél jelezheti.

A névre szóló küldeményben egyebek mellett arról kapnak információt a szavazásra jogosultak, hogy hol és mikor adhatják le voksukat. Molnár Jázmin először járulhat az urnákhoz.

Április 20-án megkezdte az ajánlóívek átadását a jelölteknek és jelölőszervezeteknek a Helyi Választási Iroda. Zalaegerszegen eddig 5-en vették át az aláírásgyűjtő dokumentumokat. Közülük Balaicz Zoltánt, a Fidesz-KDNP jelöltjét már nyilvántartásba is vette a választási bizottság.

A polgármesterjelöltséghez Zalaegerszegen 300 érvényes aláírásra van szükség, míg önkormányzati képviselőjelölt az lehet, aki körzetében a választópolgárok legalább egy százalékának ajánlását megszerzi. Átjelentkezésre idén is lehetőséget biztosít a jogszabály, ám ennek feltételei az önkormányzati és az uniós választást érintően eltérőek.

Zalaegerszegen június 9-én az új polgármester, önkormányzati, Európai parlamenti és nemzetiségi önkormányzati képviselők személyéről dönthetnek az állampolgárok. A szavazóhelyiségek 6-tól 19 óráig tartanak majd nyitva.

F.M./Sz.L


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: