keresés a weboldalon

Folytatódik a Kosztolányi utca kétirányúsítása

Zalaegerszeg címer
Hírek

Folytatódik a Kosztolányi utca kétirányúsítása

2024 április 29 - hétfő

Folytatódik Zalaegerszeg történetének eddigi legnagyobb értékű és legnagyobb léptékű belterületi útfejlesztése. Elindult a Kosztolányi Dezső utca kétirányúsításának második üteme. A közel kétmilliárd forintból megvalósuló beruházás tehermentesíti a Kossuth Lajos és a környező utcák forgalmát, és enyhíti a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház körüli közlekedési anomáliákat.

A közműveket cserélik Zalaegerszegen a Hunyadi utcában. Az ezzel szomszédos Kosztolányi Dezső utca fejlesztésének első üteme tavaly szeptemberben fejeződött be. Azóta zavartalan a közlekedés a Balatoni út és a Béke liget között. A második rész az utca egészének kétirányúvá tételét és a környék jobb megközelíthetőségét szolgálja.

A beruházás költségeihez a fedezetet a kormány biztosította, a kabinet ugyanis fontosnak tart minden olyan infrastruktúra-fejlesztést, ami egy közösséget erősít. Erről Nagy Bálint közlekedésért felelős államtitkár beszélt.

Az átépítés során 1900 köbméter aszfaltréteg és 3900 méter szegély készül. Ezer négyzetméteren térköveznek a szakemberek, ugyanakkor nagy figyelmet fordítanak a zöld felületek rendezésére is.

A kórház előtt új buszöblöt létesítenek, emellett több lámpás kereszteződés segíti majd a közlekedést. A munkálatok több mint 300 napot vesznek igénybe. A befejezés 2025. tavaszán várható.

F.M./E.K.

Képgaléria


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: