keresés a weboldalon

Szakembereket díjaztak a Bölcsődék napja alkalmából

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szakembereket díjaztak a Bölcsődék napja alkalmából

2024 április 23 - kedd

A legkiemelkedőbb munkát végző szakembereket díjazták a Bölcsődék napja alkalmából. Április 21-ét 2010-ben nyilvánították államilag elismert ünneppé, mivel 1852-ben ekkor nyitották meg az ország első, kisgyermekeket ellátó intézményét. A zalaegerszegi dolgozók az esemény után szakmai előadáson vettek részt.

A városban jelenleg 4 önkormányzati fenntartású bölcsőde működik. Szeptemberben azonban – ötödikként – megnyitja kapuit az andráshidai intézmény is. Mint Prenner Zsuzsanna, a Zalaegerszegi Egyesített Bölcsődék vezetője fogalmazott, jelenleg a kisgyermeknevelő intézmények fénykorát éljük. Folyamatosan szépülnek az épületek, bővül a helyek száma, s a dolgozók bérét is rendezték. Balaicz Zoltán polgármester köszöntőjében elmondta: a városvezetés a jövőt szem előtt tartva a gyermekintézmények fejlesztésére helyezi a legnagyobb hangsúlyt.

A kiemelkedő munkatársaknak járó elismeréseket a polgármester Káldi Dávid önkormányzati képviselővel együtt adta át. Az év technikai dolgozója Császár Attila, az Űrhajós Bölcsőde karbantartója, az év szakmai kitüntetettje pedig Varga Melinda kisgyermeknevelő lett, aki három gyermeke születése után választotta ezt a hivatást.

A bölcsődékben a kollégák is szavaztak arról, kinek a munkáját tartják kiemelkedőnek, így a szakmai kitüntetések mellett további elismeréseket is kiosztottak. A díjátadó után a bölcsődések saját készítésű ajándékokkal lepték meg a felnőtteket.

S.A./B.P.

Képgaléria


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: