keresés a weboldalon

Útfelújítás (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Útfelújítás (Videó)

2023 szeptember 12 - kedd
Felújítják a Kaszaházi utca keleti oldalának 300 méteres szakaszát. A beruházásra közel 50 millió forintot fordítanak. A részletekről a helyszínen tájékoztatták az újságírókat.

Zalaegerszeg 600 kilométernyi úthálózatából 520 önkormányzati tulajdonban van. Ezek rendbetételét a Kovács Károly Városépítő Programból tudják megoldani.

A központot és az északi városrészeket összekötő úton naponta nagy a forgalom. A nyugati oldalt már korábban korszerűsítették. Az útszegélyt a Zalaegerszegtől Zalaszentivánig vezető kerékpárút kialakításakor átépítették.

A fejlesztés az út állapota miatt vált időszerűvé. A burkolat leromlott, szegélye pedig lesüllyedt és letöredezett. A problémát a környéken élők többször jelezték.

A lakosság kérésre a buszmegálló peronját is korszerűsítik. Az utasok leszálláskor nehezen tudják megközelíteni a járdát, ami főként a gyermekek és az idősek számra jelent balesetveszélyt. Az átépítéssel biztonságosabbá válik a közlekedés. A munkák itt várhatóan két hét múlva befeleződnek.

K.I./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: