keresés a weboldalon

Rendhagyó nyugdíjastalálkozó az egykori ruhagyárban (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Rendhagyó nyugdíjastalálkozó az egykori ruhagyárban (Videó)

2023 szeptember 12 - kedd
Meglátogatták az egykori ruhagyárban zajló építkezést az üzem volt dolgozói. A rendhagyó bejárásra több mint százan érkeztek, akik az építésvezetővel bejárták a félkész épületegyüttest.

A ZA-KO-t 2003-ban bezárták, az alkalmazottak azóta nem lépték át volt munkahelyük kapuját. Simon Lívia 10 éve hívja találkozóra régi munkatársait, korábban többnyire Botfán szervezett programokat. Most viszont a régi ruhagyárba invitálta őket, ahol a hatvanas évek elején ipari tanulókét kezdett dolgozni. Mint fogalmazott, munkahelye a második otthona volt.

Az átalakítás látványos szakaszhoz érkezett. Nagyon sok érdekes látnivaló várta a résztvevőket. Ugyanakkor komoly kihívást jelentett előkészíteni a terepet, hogy a civilek biztonságosan beléphessenek az építési területre.

A tulajdonosok ígéretet tettek: az elkészült, új épületegyüttes első vendégei a volt ruhagyári dolgozók lesznek, az Ollós nő című szobor pedig visszakerül eredeti helyére. Az alkotást a bezárás után ideiglenesen a Deák Ferenc technikum kertjében helyezték el.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: