keresés a weboldalon

Elkezdődött a GreenTech (Vídeó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Elkezdődött a GreenTech (Vídeó)

2023 május 25 - csütörtök
Elkezdődött a zöldenergia és fenntarthatóság szakkiállítás és konferencia Zalaegerszegen. Az eseményt immár negyedik alkalommal szervezik a ZalaZONE Járműipari Tesztpályán. Itt az ipar, az elektromobilitás, továbbá a zöld jármű- és építőipar egyes elemeit mutatják be.

Többek között az ipar és a környezetvédelem témáiról értekeztek. Zalaegerszeg évek óta kiemelt figyelmet fordít a klíma- és természetvédelemre. Mint Balaicz Zoltán fogalmazott: ennek érdekében egy 18 pontból álló klímastratégiát is kidolgoztak.

Vigh László országgyűlési képviselő az új technológiákról és a járműipari tesztpálya jelentőségéről beszélt. Míg Nagy Bálint közlekedésért felelős államtitkár azt hangsúlyozta, hogy minden területen fontos az energiahatékonyság. A GreenTech nyitórendezvényén részt vett Lantos Csaba energiaügyi miniszter is, aki előadásában arra hívta fel a figyelmet, hogy a gáztárolókba tudunk nagymennyiségű energiát tárolni, de további fejlesztésekre van szükség.

A GreenTechre idén több mint 70 kiállító érkezett. Ők többek között pályaorientációs céllal mutatják meg tevékenységüket.

A díjmentes programon 20 ország képviselteti magát. A legnagyobb zöldszakmai esemény kiemelt témája pedig az energia. A GreenTech érdekes szakmai előadásokkal és kiállításokkal holnap 9 órától folytatódik.

Gy.A./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: