keresés a weboldalon

Megújult a szobor a Parkerdőben (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megújult a szobor a Parkerdőben (Videó)

2023 május 10 - szerda
Rendbetették a környezetet, megújították a pihenőhelyeket és helyére került a Fásítók szobra a Parkerdőben. A Zalaegerszeg Turizmusáért Egyesület 5 millió forintos támogatást kapott a Betlehen Gábor Alapkezelő Zrt-től a munkálatok megvalósítására.

1979-ben állítottak itt emléket a Zalavölgyi Parkerdő létrehozásakor az akkori fásítóknak. A 220 éves tölgyszobor az idők során kettéhasadt és tönkrement, így a helyére Boa Endre népi fafaragó iparművész készítette el ezt az alkotást.

A szintén tölgyfából készült mű nemcsak felidézi a régi szobrot, hanem kihangsúlyozza a városi önkormányzat kiemelt faültetési programját is. A környezetvédelem és a klímavédelem jegyében itt csaknem 6700 facsemetét ültettek el 2019 óta. Emellett azt is szimbolizálja, hogy a város kiemelt figyelmet fordít a jelentős köztéri alkotások megőrzésére.

A Zalaegerszeg Turizmusáért Egyesület a várossal karöltve folyamatosan azon dolgozik, hogy a vármegyeszékhely turisztikai értékei megújuljanak.

A mostani beruházás átadó ünnepségét jelképes faültetéssel zárták. Egy kocsányos tölgyfát és egy magas kőrist ültettek el a szobor mellett. Az eseményen elhangzott még: nyáron elkezdődik az alsóerdőnél a 3. nagy túraútvonalnak, a tölgyek útjának kiépítése is.

Gy.A./G.Zs.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: