keresés a weboldalon

Csomaglogisztikai üzemet adtak át Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Csomaglogisztikai üzemet adtak át Zalaegerszegen (Videó)

2023 április 18 - kedd
Átadták a Magyar Posta csomaglogisztikai üzemét Zalaegerszegen. A beruházás eredményeként a 21. század elvárásainak megfelelő, versenyképes és digitalizált csarnok épült.

A létesítmény közel 50 új munkahelyet teremtett a megyeszékhelyen. Balaicz Zoltán polgármester az ünnepségen a helyi gazdaság fejlesztésének fontosságát emelte ki.  Mint emlékeztetett, 2014-ben 7,5% volt Zalaegerszegen a munkanélküliség aránya, míg az iparűzési adóbevétel elérte a 3 milliárd forintot. – Azóta több mint 8 év elteltével 4400 új munkahley jött létre a városban. A regisztrált álláskeresők száma 2,6%-ra csökkent, a helyi iparűzési adó pedig 75%-al nőtt, jelenleg 5,6 milliárd forintra. – fogalmazott a polgármester.

Vigh László országgyűlési képviselő szerint a környéken megvalósuló fejlesztések az új üzem sikeréhez is hozzájárulnak. – Építettünk egy Jámrűipari Tesztpályát és gomba módra szaporodnak mellette a kutatóközpontok. Elsőként az AVL, most a Bosch kezdte meg az építkezését és nemrég elkészült a Rheinmetall cégnek az üzemcsarnoka is. Így a logisztikában, irányításelméletben, digitalizációban ez az épület pont ide illik – tett hozzá az országgyűlési képviselő.

A csarnok vonzáskörzetébe mintegy 60 posta tartozik és több, mint 260 településen kézbesítenek. Ezt segíti a depóba telepített szállítópálya, ami óránként 2000 darab küldemény feldolgozására is képes. Láng Géza a tulajdonos magyar állam elvárását tolmácsolva elmondta: a postának hosszú távon a belföldi kiscsomagpiac elsőszámú szolgáltatójává kell válnia. –  Még 2019-ben elindított MPL+ logisztikai projekt, amely a társaság történetének egyik legnagyobb értékű beruházása. A mintegy 28 milliárd forintos beruházás eredményeként a versenypiaci helyzet megtartásához elengedhetetlen modern, automatizált informatikai megoldásokkal támogatott logisztikai rendszer épül ki, ezzel lehetővé téve a csomagfeldolgozás és kézbesítés hatékony és minőségi teljesítését. – fogalmazott az állami vagyonért és postaügyekért felelős helyettes államtitkár.

Ennek érdekében 2023-végére minden vármegyeszékhelyen ilyen automatizált rendszert építenek ki. Ez azt is jelenti, hogy országszerte 23 depót jegyeznek majd.

N.J./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: