keresés a weboldalon

Átadták a Zalaegerszegért-díjakat (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Átadták a Zalaegerszegért-díjakat (Videó)

2022 december 19 - hétfő
Díjátadással egybekötött ünnepséggel zárult a Zalaegerszeg első írásos említésének 775. évfordulójára szervezett rendezvénysorozat. Idén 8 magánszemély és két szervezet vehetett át Zalaegerszegért-díjat a város Dísztermében.

A jubileum évében több köztéri alkotással és kiadvánnyal gazdagodott a zalai megyeszékhely, miközben tudományos emléküléseknek és történelmi konferenciáknak adott otthont. A záróünnepségen Balaicz Zoltán polgármester kiemelte: 2022 különösen sikeres év volt Zalaegerszeg életében. Új uszoda, múzeum és élménypark épült, számos gazdaságfejlesztési beruházás fejeződött be, melyek eredményeként 2,6 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta. Eközben folytatódott az iskolák-óvodák, utak és járdák rekonstrukciója. A folyamatosan fejlődő, illetve erősödő Zalaegerszeg összefogás eredménye – szögezte le a polgármester.

Balaicz Zoltán – polgármester, Zalaegerszeg:

Az ünnepségen részt vett és beszédet mondott Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, aki kiemelte: az elmúlt évek fejlesztései ipari központtá emelték Zalaegerszeget. Ebben nagy szerepet játszott a helyi közösség.

dr. Navracsics Tibor – területfejlesztési miniszter:

Az év utolsó zalaegerszegi ünnepségén – immár hagyományosan – átadták a Zalaegerszegért-díjakat. Maradandó és példaértékű tevékenységükért oklevelet és emlékplakettet vehettek át a díjazottak.

Hartmann Miklós – korábbi főtitkár, ZMKIK:

Mátai Ferenc – nyugalmazott iskolaigazgató:

dr. Buktáné dr. Hetesi Magdolna – nyugalmazott vezető, Zala Megyei Egészségbiztosítási Pénztár:

Az Angyalok éneke című kórusművet a 30 éves Canterina Kamarakórus előadásában hallhatták a résztvevők, akik ezt követően karácsonyi áldásban is részesültek.

F.M./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: