keresés a weboldalon

Felavatták (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Felavatták (Videó)

2022 október 24 - hétfő
Felavatták, majd megáldották a Göcseji Múzeum új szárnyát, a Mindszentyneumot. A zarándokközpont ünnepélyes átadásán részt vett és ünnepi beszédet mondott Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke.

Orbán Viktor miniszterelnök, Magyarország:

E szavakkal méltatta Orbán Viktor a zalaiak kiállását a forradalom és szabadságharc 66. évfordulója alkalmából. A miniszterelnök emlékeztetett Mindszenty József útmutató szerepére, majd napjaink kihívásairól értekezett.

Orbán Viktor miniszterelnök, Magyarország:

Vigh László országgyűlési képviselő szerint ma is érdemes követni az utolsó hercegprímás tanításait. Úgy fogalmazott: ez az ország csak akkor fejlődött, amikor a keresztény úton járt.

Vigh László országgyűlési képviselő:

Balaicz Zoltán polgármester rámutatott: Mindszenty József az egyetlen olyan, Zalaegerszeghez kötődő történelmi személyiség, akit Európában és szerte a világban ismernek. Ezt, mint mondta, mindenképpen érdemes városi vonzerővé tenni.

Balaicz Zoltán polgármester, Zalaegerszeg:

A Mindszentyneum a Modern Városok Program finanszírozásával, több mint 8 milliárd forintból készült. Három állandó kiállítással várja az érdeklődőket, ahol egyebek mellett megismerhetik a bíboros munkásságát és a kommunista diktatúra egyházüldözését. A létesítményt keddtől látogathatják az érdeklődők.

N.J./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: