keresés a weboldalon

Zeginfó (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zeginfó (Videó)

2022 szeptember 16 - péntek
31 napirendi pontot tárgyalt legutóbbi ülésén Zalaegerszeg Megyei Jogú Város képviselő-testülete. A tanácskozáson hozott határozatokról Balaicz Zoltán polgármester sajtótájékoztatón, az úgynevezett Zeginfón számolt be.

A képviselők módosították a 2022-es költségvetést, melynek főösszege 63,6 milliárd forintról 69,8 milliárdra növekedett. Elfogadták a 2021-2027 közötti Európai Uniós ciklusra vonatkozó TOP Plusz Városfejlesztési Program összetételét is. A 8,5 milliárd forintos keretösszegből 1 milliárdot fordítanak a Teskándig vezető kerékpárút építésére, mellette további beruházásokat terveznek.

Balaicz Zoltán – polgármester, Zalaegerszeg:

Kiemelt témaként került elő a Gébárti-tó környékén lévő fürdők és létesítmények sorsa. Ezek egy része 2005-től magántulajdonban üzemelt, a szerződés azonban 2022. szeptember 30-án lejár. Így erről is dönteni kellett.

Balaicz Zoltán – polgármester, Zalaegerszeg:

A grémium rendeletben szabályozta még, hogy új út vagy járda építése esetén a közszolgáltatók a burkolatot közművezeték javítása miatt 7 évig, újraaszfaltozás után pedig 5 évig nem bonthatják fel. Ez alól kivételek a vis maior, azaz az előre nem látható helyzetek.

Sz.E./I.G.

Tartalom megosztása: