keresés a weboldalon

Letették az alapkövet (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Letették az alapkövet (Videó)

2022 szeptember 12 - hétfő
Letették a magyarországi Bosch-csoport kutató-fejlesztő és tesztelő központjának alapkövét Zalaegerszegen. Az új kampuszon a jövő autóipari technológiáival több, mint 200-an foglalkoznak majd.

A beruházás 11,4 millió euróból, azaz 4,2 milliárd forintból valósul meg. Budapest, Miskolc és Maklár után a nemzetközileg is elismert cég Zalaegerszegen is folytat autóipari fejlesztő tevékenységet. Itt többek között önvezető autózással, elektromobilitással és mesterséges intelligenciával foglalkoznak majd.

Szászi István, a Bosch Csoport Magyarországi vezetője:

Az autóipari forradalom meghatározó a világgazdaság szempontjából – fogalmazott az eseménye résztvevő Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter úgy fogalmazott: Magyarország az autóipar európai fellegvára lett a ZalaZone Járműipari tesztpályának köszönhetően. Ezt tovább erősíti a Bosch-al kötött megállapodás is.

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter:

A világszínvonalú műhely egy 10 ezer négyzetméteres telken helyezkedik el, ahol egy kétezer négyzetméteres irodaépületet, valamint egy 1500 négyzetméteres műhelyt alakítanak ki. Itt nyolc tesztelőautószerelő-állomás, valamint diagnosztikai műszerek is helyet kapnak. A tervek szerint az épületek 2023 decemberére készülnek el.

GY.A./P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: