keresés a weboldalon

Megújult az Eötvös-iskola (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megújult az Eötvös-iskola (Videó)

2022 szeptember 02 - péntek
Befejeződött az Eötvös József Általános Iskola felújítása. A közel félmilliárd forintos fejlesztés nagy energiamegtakarítást eredményez. Kicserélték az intézmény valamennyi nyílászáróját, szigetelték a homlokzatot, a lábazatot és a tetőt. Utóbbira napelemek is kerültek.

2014-ben hirdette meg tíz évre szóló programját Zalaegerszeg önkormányzata, melyben vállalta, hogy 10 év alatt a város valamennyi nevelési és oktatási intézményét felújítja. A munka jól halad, jelentette be Balaicz Zoltán polgármester.

Balaicz Zoltán – polgármester, Zalaegerszeg:

Az Eötvös iskola fejlesztésére állami forrásból önkormányzati kiegészítéssel nyílt lehetőség.

Kajári Attila – igazgató, Zalaegerszegi Tankerületi Központ:

Vigh László – országgyűlési képviselő:

Az energiahatékonyságot célzó beruházások különösen nagy jelentőségűek a jelenlegi válság idején – hangsúlyozta avatóbeszédében Sölch Gellért. A Belügyminisztérium helyettes államtitkára kiemelte: a munka nem most indult. Az elmúlt években ugyanis 900 helyszínen több, mint 350 milliárd forint értékben újultak meg oktatási intézmények az országban. Ezek jelentős része már energiahatékonysági elemet is tartalmaz.

dr. Sölch Gellért – stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár, Belügyminisztérium:

Orosz Ferencné, a körzet önkormányzati képviselője bejelentette: a felújítást parkolóépítés követi. Az iskola környékén biztosítanak újabb megállási lehetőségeket a szülőknek.

F.M./I.G.

Fotó: Seres Péter 

Tartalom megosztása: