keresés a weboldalon

Az óvodák fejlesztésére gyűjtöttek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Az óvodák fejlesztésére gyűjtöttek (Videó)

2022 augusztus 15 - hétfő
Huszadik alkalommal rendezte meg hagyományos nyári jótékonysági napját Zalaegerszeg önkormányzata. Az eseménynek ezúttal is az AquaCity adott otthont, ahol finom ételekkel és programokkal várták a vendégeket. A nap teljes bevételét ezúttal a város óvodáinak eszközfejlesztésére ajánlották fel a szervezők.

Pörkölt, gulyás és baboskáposzta is rotyogott a kondérokban. Ez utóbbiból 150 adagot készítettek. 

Nikitscher Bernadette – szakmai vezető, Göcseji Tudásközpont:

A gofrit a Pannon Egyetem zalaegerszegi főigazgatója kínálta. Az egyetemek csapatai a kezdetek óta résztvevői a jótékonykodásnak. Hagyományos palacsintájuk mellé idén gofrit is sütöttek.

Németh István – főigazgató, Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ:

A zalaegerszegi csúszdapark 20 éve nyitotta meg kapuit. A jótékonysági napnak és főzőversenynek azóta minden esztendőben otthont ad a fürdő. 

Balaicz Zoltán – polgármester, Zalaegerszeg:

A belépő- és étkezési jegyekből befolyt bevételt idén a zalaegerszegi óvodák eszközfejlesztésére fordítják. A városban 15 intézmény működik. Valamennyit felújította az elmúlt években az önkormányzat, új eszközök beszerzésére azonban mindig szükség van.

Horváthné Ambrus Marianna – vezető, Belvárosi I. számú Óvoda:

A vendégek korlátlanul használhatták a medencéket és csúszdákat ezen a napon. Közben a színpadon egymást váltották a programok.

A jótékonysági nap bevétele megközelítette a 9,7 millió forintot, tájékoztatott közösségi oldalán Balaicz Zoltán polgármester. Ebből a cégek támogatásai minden korábbit maghaladtak. 36 helyről több, mint 7 millió forint érkezett az önkormányzat számlájára. Emellett a 48 főzőcsapatnál leadott étkezési -, valamint a belépőjegyekből 2 millió 600 ezer forint gyűlt össze. Büszkék lehetünk városunkra, hiszen ismét megmutattuk, hogy össze tudunk fogni, és közösen tudunk dolgozni a jó célokért! – fogalmazott Balaicz Zoltán.

F.M./P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: