keresés a weboldalon

Automatizált raktárt avattak (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Automatizált raktárt avattak (Videó)

2022 július 15 - péntek
Világszinten is egyedülálló automatizált raktárt adtak át Zalaegerszegen. A Flex Zala Automotive gyáregység újabb eleme 1800 m2 alapterületű, 1500 raklap és 26 ezer doboz elhelyezésére biztosít lehetőséget. A mintegy 2 milliárd forintos, 41 százalékban állami támogatással megvalósuló beruházás robotizációs megoldásokkal segíti a termelékenységet.

A Flex több, mint 30 országban és 7 magyar városban van jelen. Zalaegerszegen két telephelyen összesen 4000 embert foglalkoztatnak. A Zala Automotive gyáregységben autóalkatrészeket gyártanak.A mostani fejlesztéssel – ami sokak összefogásának eredménye -, a logisztikai kapacitást növelték – tájékoztattak a cégvezetők.

Péter Ágota, alelnök, Automotive EMEA, Flex

Az átadón részt vett Lázár János építési és beruházási miniszter, aki elmondta: a magyar kormány jelentős összeggel támogatta a csarnok megvalósítását, melynek feltétele a munkahelyek megtartása volt.

Lázár János, miniszter, Építési és Beruházási Minisztérium

Az ünnepségen beszédet mondott Vigh László országgyűlési képviselő, aki az innováció jelentőségére hívta fel a figyelmet.

Vigh László, országgyűlési képviselő

A résztvevőket Balaicz Zoltán is köszöntötte. A polgármester kiemelte: az elmúlt 28 évben a város és a vállalat mindvégig sikeresen működött együtt, ám az utóbbi években különösen jó, szoros és korrekt volt a kapcsolat. Az ünnepség szalag-átvágással zárult. 

SZ.É./I.G.

Fotó: FOTOZALAEGERSZEG

Tartalom megosztása: