keresés a weboldalon

EgerszegFeszt 2022 (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

EgerszegFeszt 2022 (Videó)

2022 június 10 - péntek
Két év szünet után ismét fesztiválozhat a város. Június 17. és 19. között rendezik meg az Egerszegfesztet, a korábbiaknál jóval nagyobb területen. A programok már június 16-án elkezdődnek a Hevesi Sándor Színház kétnapos Nyitott fesztiváljával.

A pandémia éveiben számtalan rendezvény elmaradt. Így az egészség és gazdaság problémái mellett a társasági élet és az emberi kapcsolatok is lazultak, fogalmazott a sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán polgármester.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

Az Egerszegfeszten mások mellett a Follow the Flow, a The Carbonfools, a Blahalousiana, és a Margaret Island is színpadra lép. A nagyszínpad idén új helyszínen várja a nézőket.

Tompa Gábor, fesztiváligazgató, Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft.:

A programsorozat fontos része az úgynevezett Nyitott Fesztivál. Ezzel a Hevesi Sándor Színház csatlakozik az eseményhez.

dr. Besenczi Árpád, igazgató, Hevesi Sándor Színház:

Az előadásokon kívül lesz kulisszajárás, könyvbemutató és performansz is, utóbbi Buday Mihály festőművésszel. A szervezők gondoltak a gyerekekre és fontos szerephez jut a gasztronómia is. Lesz kéklámpás felvonulás, valamint fúvószenekari találkozó, különlegességként a Fradi kamionja érkezik. Ezúttal két település kap bemutatkozási lehetőséget az Egerszegfeszten: Vecsés és Keszthely.

Sz.É./F.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: