keresés a weboldalon

Zeginfó (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zeginfó (Videó)

2022 április 07 - csütörtök
Ülésezett Zalaegerszeg képviselőtestülete, ahol ezúttal 23 napirendi pontot tárgyaltak. A döntésekről ezt követően Balaicz Zoltán polgármester sajtótájékoztatón számolt be.

A lejárt határidejű közgyűlési határozatok elfogadása után a politikusok módosították 2022 első negyedévének költségvetését. A 63,6 milliárd forintos főösszeg eleve az elmúlt 32 év rekordjának számít, ám február óta további állami források és támogatások érkeztek 251 milliós értékben. A várakozások szerint a következő hónapokban három tétel tovább emelkedik.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

A politikusok határoztak arról, hogy a korábbi Innovációs díj elnevezése mostantól Zalaegerszeg Gazdaságfejlesztéséért Díjra változik. A polgármester bejelentette: elkezdődött a Dronemotive projekt kidolgozása. Ennek lényege, hogy Zalaegerszegen egy drónkutatási és fejlesztési kompetencia központot hoznak létre, melyhez a Közép-Európai Kutatóbázis, Veszélyhelyzeti Reagálási Egység és Támogató Központ kialakítása is kapcsolódik. A képviselőtestület úgy döntött, hogy a két projekt számára a szükséges területet biztosítják. Balaicz Zoltán kiemelte még a hetes számú gyermekorvosi praxis újbóli meghirdetését.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

A következő közgyűlés május 12-én lesz. Egy nappal később, a város napján ünnepséget tartanak, ahol átadják a legrangosabb városi kitüntetéseket. Pro Urbe díjat kap Szalontai Tibor urológus főorvos és Szalai Zoltán traumatológus főorvos.

Sz.É./P.B.

Tartalom megosztása: