keresés a weboldalon

Duális képzőközpont Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Duális képzőközpont Zalaegerszegen (Videó)

2022 március 14 - hétfő
Felavatták a modern gépekkel felszerelt duális képzőközpont üzemcsarnokát Zalaegerszegen. Az új létesítményben szakmai képzéseket és átképzéseket is biztosítanak. Többek között itt végzik majd gyakorlatukat a hegesztők és a forgácsolók.

770 millió forintos állami támogatásból elkészült a Zalaegerszegi Duális Képzőközpont. Ez az első létesítmény Magyarországon, ami növeli az ipari szereplők hatékony szakember-utánpótlását – mondta Palkovics László. Az innovációs és technológiai miniszter bejelentette: a továbbiakban a járműipar és a hadiipar bevonásával komplex központtá bővítik a területet.

Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter:

Az 1400 négyzetméteres épület mérföldkő a szakképzésben. Ebben modern technikai körülmények között, speciális gépeken tanulhatnak a jövő szakemberei.

Vigh László, országgyűlési képviselő:

2016-ban született meg a duális képzőközpont gondolata. Ebben nyolc helyi vállalkozó is meghatározó szerepet játszott. Céljuk, az volt, hogy emeljenek az ipar szereplőinek képzési színvonalán.

Nagy András, ügyvezető, Zalaegerszegi Duális Ágazati Képzőközpont Nonprofit Kft.:

Zalaegerszegen az elmúlt években összesen 4000 új munkahely jött létre. A tervek szerint 2024-ig további 2000 álláshely várható. Fontos, hogy az itt jelen lévő cégeknek kellően felkészült munkaerőt biztosítsanak.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

Az üzemcsarnokban elméleti és gyakorlati órákat is tartanak majd. Itt egyszerre akár 300 fő oktatására van lehetőség.

Gy.A./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: