keresés a weboldalon

Sport- és élménypark nyílik (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Sport- és élménypark nyílik (Videó)

2022 március 08 - kedd
5,2 milliárd forintos ráfordítással új sport- és élménypark épült Zalaegerszegen. A beruházás részleteit az alsóerdei komplexum területén ismertették. A létesítmény várhatóan április 22-én nyitja meg kapuit a látogatók előtt.

Erdei kalandpark, különféle játszóterek, multifunkciós sportpályák, KRESZ park, valamint salakos kerékpár- és futópálya várja a kikapcsolódni vágyókat a régi napközis tábor helyén. Az élménypark nemcsak a zalaegerszegieknek és a környéken élőknek, de a turistáknak is népszerű célpont lehet a közeljövőben.

Vigh László, országgyűlési képviselő:

Az első ütem részleteit a műszaki átadót megelőző nyilvános bejáráson ismertették, ahol elhangzott: a tervek elkészítésénél figyelembe vették a szakmai és a környezetvédelmi szervezetek tanácsait. A Modern Városok Program részeként a későbbiekben további fejlesztéseket valósítanak meg.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

Rendkívül korszerű központ épült Zalaegerszegen – mondta az eseményen részt vevő Izer Norbert. Az adóügyekért felelős államtitkár szerint ez a fejlesztés hozzájárul ahhoz, hogy a város vonzereje és az itt élők életminősége növekedjen.

Izer Norbert, adóügyekért felelős államtitkár:

A munkálatok az erdőt nem, csupán az önkormányzati tulajdonban lévő volt napközis tábor területét érintették. A projekt részeként közel 100 új fát is ültettek a környéken.

Gy.A./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: