keresés a weboldalon

Felavatták a Dózsa tornacsarnokot (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Felavatták a Dózsa tornacsarnokot (Videó)

2022 február 28 - hétfő
Felavatták a Dózsa György Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tornatermét. A C+ típusú, több mint 2000 négyzetméteres csarnok 1,2 milliárd forintból készült el.

Meghaladja az 5 milliárd forintot az az összeg, amit az utóbbi években a zalaegerszegi tankerülethez tartozó létesítményekre fordítottak. Ebből eszközöket vásároltak, fejlesztettek, illetve több beruházást fejeztek be – számolt be az avatóünnepségen Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója.

Kajári Attila – igazgató, Zalaegerszegi Tankerületi Központ:

Balaicz Zoltán polgármester arra emlékeztetett, hogy 16 éve fogalmazódott meg első ízben egy új tornaterem igénye a Dózsa iskolában. Az álom állami segítségnyújtással válhatott valóra.

Balaicz Zoltán – polgármester, Zalaegerszeg:

Kiemelten fontos feladat a gyermekek egészséges életmódra nevelése – fogalmazott Vigh László országgyűlési képviselő, aki hozzátette: ehhez az infrastrukturális feltételeket is biztosítja a kormány.

Vigh László – országgyűlési képviselő:

Részt vett az avatóünnepségen Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke is, aki arról beszélt: minden gyereknek meg kell adni a sportolás lehetőségét.

dr. Kocsis Máté – elnök, Magyar Kézilabda Szövetség:

A Dózsa tornacsarnokban több akadálymentesített öltöző és vizesblokk is helyet kapott. A küzdőtéren egyidőben három osztály részére tartható testnevelés óra.

F.M./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: