keresés a weboldalon

Zeginfó (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zeginfó (Videó)

2022 február 09 - szerda
Ülésezett Zalaegerszeg képviselőtestülete. A grémium 2022-ben először tanácskozott, s összesen 27 napirendi pontot tárgyaltak. A döntésekről Balaicz Zoltán polgármester sajtótájékoztatón számolt be.

Az évnyitó közgyűlés Az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság tagjainak és póttagjainak eskütételével kezdődött. Ezt követően módosították a tavalyi költségvetést, mivel év végén 402 és fél millió forint érkezett a város számlájára. Az idei pénzügyi helyzetet Balaicz Zoltán polgármester stabilnak és kiszámíthatónak tartja.

Balaicz Zoltán polgármester, Zalaegerszeg:

A testület határozott egyebek mellett a Dózsa iskola bejárata melletti családi ház elbontásáról. Ide, a szülők kérésének megfelelően parkolót építenek. A jövőben a város gazdaságfejlesztési programjához kapcsolódik a Dronmotive drónkutatási és kompetencia központ. A 6 milliárdos beruházás 200 új munkahelyet jelent. A polgármester összegzése szerint 2019 és 2022 között 1,6 milliárd forintból valamivel több, mint 19 km kerékpárút épült és újult meg. Ezek a munkálatok idén folytatódnak.

Balaicz Zoltán polgármester, Zalaegerszeg:

A képviselők támogatták a ZTE Röplabda Klub indítványát, miszerint TAO pályázatból 63 millió forint értékben fejlesztenék a Liszt Ferenc Általános Iskola tornatermét. Emellett több járda és útfelújításról, valamint a Városgazdálkodási Kft. új telephelyéről döntöttek. Elfogadták Zalaegerszeg drogellenes stratégiáját, valamint ifjúsági koncepcióját és cselekvési tervét. A testület következő ülése március 10-én lesz.

N.J./F.M.

Tartalom megosztása: