keresés a weboldalon

Víziközműhálózat-rekonstrukció (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Víziközműhálózat-rekonstrukció (Videó)

2022 február 07 - hétfő
Megkezdődött Magasbükk településrészen az ívóvízellátás II. ütemének kivitelezése. A mintegy 106 millió forint értékű beruházás pénzügyi fedezetét a Kovács Károly Városépítő Program biztosítja. A víziközmű-hálózat építésének részleteiről sajtóbejáráson tájékoztatták az újságírókat.

Ezzel a fejlesztéssel a városrészben élők régi vágya teljesül. Augusztusig csaknem 70 ingatlannál készítik el 210 méter hosszan a bekötéseket. Ugyanakkor a rendszert úgy alakítják ki, hogy az ingatlantulajdonosok a későbbiekben is csatlakozhatnak a hálózathoz.    

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

Vigh László országgyűlési képviselő:

Mint Szilasi Gábor, a településrész önkormányzati képviselője fogalmazott, az ívóvízellátás az életet jelenti az itt élők számára. A hálózat kiépítésére több évtizede folyamatos igény volt. Az érintettek ugyanis jelenleg a köz- vagy a saját területükön ásott kútról tudják beszerezni a vizet.  

Szilasi Gábor, a városrész önkormányzati képviselő:

A településrészen további terveket vetettek papírra. Ennek megfelelően a babosdöbrétei önkormányzat közel 70 milliós útfejlesztésre már benyújtotta a pályázatát. Ha ezt kedvezően bírálják el, az eddigi földút helyett szilárdburkolatú szakasz épülhet, ami a falut összeköti Zalaegerszeggel.

K.I./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: