keresés a weboldalon

A szülészetet támogatták (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

A szülészetet támogatták (Videó)

2019 december 04 - szerda
Jótékonysági koncertet adott november 23-án a Zala Szimfonikus Zenekar. Az est bevételét a kórház szülészeti osztályának ajánlották fel. Az adományt szerdán adták át a Városházán.

A teltházas hangversenyen a szimfonikusok Ravel Boleroját és Grieg A-moll zongoraversenyét játszották. Emellett népszerű filmekből csendültek fel dallamok. Tóth László egyesületi elnök, a hangversenyterem vezetője arról számolt be, hogy a zenekar több tagja most lett szülő. Ők ezzel a gesztussal hálálták meg az egészségügyisek munkáját.

Balaicz Zoltán polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy minden ilyen segítség a felnövekvő nemzedéket támogatja. Dr. Halász Gabriella főigazgató rámutatott: fontos az egerszegi intézmény számára a családbarát szülészeti program. Dr. Vajda György osztályvezető főorvos szerint a lakosság önzetlensége a nyertes pályázatokat egészíti ki.

A jegyvásárlóknak és a támogatóknak köszönhetően csaknem 600 ezer forint gyűlt össze. A vezetőség az eszközök beszerzéséről kollégáik javaslata alapján dönt.

A koncertről felvétel készült, amit a Zalaegerszegi Televízió december 7-én és 8-án, valamint a jövő hétvégén közvetít.

M.E./P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: