keresés a weboldalon

Digitális Immunerősítő Roadshow (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Digitális Immunerősítő Roadshow (Videó)

2019 szeptember 25 - szerda
Zalaegerszegre érkezett a Digitális Immunerősítő Roadshow. A Kölcsey Ferenc Gimnázium az 5. állomás. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Új Nemzedék Központ 2017-ben hirdetett programot a fiatalok internetes védelme érdekében. Az országjáró körút legfőbb célja, hogy a diákok biztonságos és értékmentő online környezetben nőhessenek fel.

Filmvetítésen, pódiumbeszélgetésen és egy etikus hacker-támadáson is részt vettek a Kölcseysek. Eközben szakértői tanácsokat is kérhettek.

Hermán Krisztina, diák:

Statisztikai adatok bizonyítják, hogy évente 500 millió felhasználó adatait lopják el a kiberbűnözők. Ők naponta 140 sikeres hackertámadást hajtanak végre, miközben világszerte 10-ből 7 fiatalt ér elektronikus zaklatás. Ezek kivédése érdekében alakították ki a Digitális Immunerősítő Programot.

Poór Csaba, programvezető, Digitális Immunerősítő Program:

A szemléltető és interaktív feladatokon pszichológusok, kiberbiztonsági- valamint társadalmi ügyekkel foglalkozó szakértők dolgoztak. A Kölcsey-ben évek óta szintén kiemelt figyelmet fordítanak ezekre a problémákra.

Gyimesi Katalin, intézményvezető-helyettes, Kölcsey Ferenc Gimnázium:

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a fiatalokat mélyen érintik a programban szemléltetett dolgok. A felismeréseket követően sokan kérnek tanácsot a kétlépcsős azonosítással és a biztonságosabb internetezéssel kapcsolatban.

Gy.Sz./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: