keresés a weboldalon

Két nagyberuházás is megvalósul a közeljövőben Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Két nagyberuházás is megvalósul a közeljövőben Zalaegerszegen (Videó)

2014 június 20 - péntek
Harminckilenc napirendi pontot tárgyalt tegnap Zalaegerszeg közgyűlése. Döntöttek a volt Pais Dezső Általános Iskola hasznosításáról, amelyben 50 férőhelyes idősotthont hoznak létre. Az ülésen az is elhangzott: két nagyobb beruházás is megvalósul a városban a közeljövőben.

A város gazdasági helyzete kiváló, nincsenek pénzügyi problémák, emelte ki Gyutai Csaba polgármester a közgyűlés utáni sajtótájékoztatón. A két legfontosabb napirendi pont az ADA cégcsoport és az Edelmann Zrt. munkahelyteremtő beruházásait érintette, utóbbiról zárt ülésen tárgyaltak.

A közgyűlésen több rendeletet is módosítottak. Dr. Kovács Gábor jegyző elmondta: kettőről három évre emelték a rendszeres szociális segélyre való jogosultságot, illetve kiegészítették a polgármesteri hatáskört átcsoportosítási, illetve vis maior intézkedésekben. Emellett egy új rendeletet is megalkottak a helyi hulladékgazdálkodással kapcsolatban.

A közgyűlésen döntöttek még a zalaegerszegi duális képzési központ modelljéről, amely értelmében a műszaki felsőoktatásban érdekelt szervezetek együttműködnek, valamint bejelentették, hogy a város tulajdonába került a volt MMIK épülete.

K.K./B.P.

Tartalom megosztása: