keresés a weboldalon

Új arculat a köztéri tájékoztatásban (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új arculat a köztéri tájékoztatásban (Videó)

2014 május 28 - szerda
Megújultak Zalaegerszeg információs táblái. Az utcákat és közintézményeket jelző felületeket az önkormányzat szakemberei kiegészítették a város nevével és címerével ellátott szelvényekkel is. A táblákat elsőként a belvárosban helyezték el.

Ezek a feliratok kerültek ki a belváros 25 pontjára. Több tervet is készítettek arról, milyen motívum díszítse az új táblákat. Végül a Mária Magdolnát ábrázoló címer mellett döntöttek a város vezetői.

– Fontos szempont volt, hogy a város színei, jelképei megjelenjenek a táblákon – mondta Gyutai Csaba polgármester.

A város az elmúlt másfél évben 5,6 millió forintot költött az új táblák elkészítésre és a megrongálódott feliratok kicserélésére. Az információs táblákon feltüntetik az utcák, turisztikai és közintézmények nevét és az orvosi rendelőket is.

Cseke Tibor, a Városüzemeltetési osztály vezetője szerint szükség van információs táblákra, hiszen a zalaegerszegiek és a városba látogatók tájékozódását segítik.

A belváros után még ebben az évben a külterületeken és a turisztikai létesítmények környékén is kiteszik az új táblákat. A városban több utca új nevet kapott, így például a Gorkij utcában is szükség volt a cserére, ami a közgyűlés döntése alapján Závodszky István nevét kapta.

DZsu/P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: