keresés a weboldalon

Szentmisével kezdődött a Város Ünnepnapja (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szentmisével kezdődött a Város Ünnepnapja (Videó)

2014 május 16 - péntek
Ma ünnepli Zalaegerszeg rendezett tanácsú várossá nyilvánításának 129. évfordulóját. A megyeszékhelyen 1885. május 13-án alakult az első képviselőtestület és ekkor választották meg a város első polgármesterét Kovács Károlyt. A barátságtalan idő ellenére sokan megjelentek az ünnepnap eseményein.

A történelmi keresztény egyház ökomenikus ünnepi istentiszteletével kezdődött Zalaegerszeg ünnepnapja, amelyen bölcsességet kértek, hogy ez által növekedjék az egyetértés a polgárok között. A hagyomány szerint a szentmisét követően a város vezetői Kovács Károly szobrához vonultak.

Egy település, egy nemzet életében is rendkívül fontos, hogy a hagyományokat megőrizzük és a jeles elődök előtt fejet hajtsunk – mondta Gyutai Csaba polgármester.

Vigh László országgyűlési képviselő elmondta, hogy minden településre kellenek rendezvények, amelyekkel a hagyományaink megőrizhetők. Ezeknek tiszteletét és művelését tovább kell adni az utódoknak.

A koszorúzáson részt vettek Zalaegerszeg testvérvárosainak képviselői is, akik a város vezetőivel együtt rótták le kegyeletüket Kovács Károly szobránál.

S.D.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: